HULP BIJ BANG ZIJN VOOR HONDEN

!Op dit moment hebben weer plaats voor begeleiding vanaf het voorjaar 2019! 

Het bezitten van een hond zou gezondheidsvoordelen met zich meebrengen volgens verschillende onderzoeken: de kans op hart-en vaatziekten zou verlagen, je krijgt meer beweging en het vergroot je kans op het krijgen van sociale contacten.

Maar wat nu als dit voor jou allemaal niet mogelijk is omdat je bang bent van honden? Wat nu als jij, je kind of je partner in paniek raakt in het bijzijn van honden en vluchtgedrag laat zien?  Vooral dit laatste kan bij kinderen grote veiligheidsproblemen opleveren. De afgelopen jaren werden er in Nederland ongeveer 1,5 miljoen honden per jaar gehouden. Het is dus voor een persoon met een ‘hondenfobie’ vrijwel onmogelijk om niet met honden in aanraking te komen in hun dagelijks leven. De uitingen van de angst zijn verschillend per persoon, als je bang bent voor honden zal je als eerste merken dat het effect heeft op je sociale leven.

Angst voor honden komt regelmatig voor bij kinderen, pubers en volwassenen zowel mannen als vrouwen.  De aanpak van het probleem is maatwerk, bij iedereen werkt het anders en de doelstellingen van mensen zijn vaak ook verschillend.

Door het goed begeleiden van mensen die bang zijn voor honden wordt de angst controleerbaar en zal misschien daarna zelfs verdwijnen.

Door jarenlange ervaring met honden kunnen wij de handvatten geven die nodig zijn om op de juiste manier om te gaan met honden en daardoor de angst controleerbaar te maken. Door middel van praktijkoefeningen waarbij de angstige persoon zijn eigen pad mag kiezen zorgen wij voor de begeleiding en worden we samen de angst de baas. Klik hier om de ervaringen van andere te lezen. 

Kinderen

Het werken met kinderen die bang zijn voor honden of andere huisdieren vraagt een andere aanpak dan bij een volwassene. Door mijn opleiding als begeleider heb ik de kennis en ervaring om kinderen van verschillende leeftijden te begeleiden.  Vanaf de leeftijd van 4 jaar t/m 18 jaar zijn kinderen welkom voor persoonlijke begeleiding, bij kinderen jonger dan 4 jaar begeleiden wij graag de opvoeders. 

Tarieven 2018

Eerste consult 60 minuten + 2 x (±10 min) telefonisch contact: €115,-

Daarna volgende consulten: €30,- per 30 minuten

Bij bezoek aan huis komen er de volgende reiskostenvergoeding bij: €0,31 per kilometer

Heb je vragen? Meer weten? Een afspraak maken? Vul dan het contactformulier in.