Al vanaf haar geboorte is mijn dochter Annelot (8) ontzettend bang voor honden. Onbekend waar haar angst vandaan komt, maar het belemmert haar in haar dagelijkse leven. Als er ergens een hond te zien is dan schiet de spanning in haar lichaam. Als de hond te dicht bij komt ontstaat er blinde paniek.

Annelot ervaart haar angst als heel erg vervelend maar ook beperkend. Regelmatig geeft ze aan dat ze niet bij sommige vriendinnetjes durft te spelen vanwege de hond. We wonen dicht bij het bos, waar ze eigenlijk graag komt. Toch vermijdt ze het bos liever omdat er een grote kans bestaat dat ze een hond tegenkomt.

Diep van binnen vind ze honden eigenlijk heel leuk. Ze heeft een hele berg met knuffelhonden en vindt hondenplaatjes leuk. Ze gaf zelf aan graag af te willen van de gedachten dat honden eng en gevaarlijk zijn. Als ouders lukt het ons niet, tijd voor een externe expert. Van veel mensen hebben we hele positieve verhalen gehoord over Mieke Romme en haar behandelmethode. Reden om haar te bellen.

Na 2 uitgebreide sessies waarin Mieke met heel veel geduld, rust en interesse samen met Annelot aan de slag is gegaan was er al resultaat. Mieke maakt op een hele fijne manier contact. Het vertrouwen bij Annelot dat Mieke haar kon helpen was er meteen. Ze ging dan ook graag naar Mieke toe, zeker toen ze zag dat het resultaat gaf. Annelot is nu helemaal over haar angst heen. Dankzij de gesprekken en de hulpmiddelen die Annelot heeft meegekregen weet ze hoe honden reageren op mensen en wat ze denken. Ze weet nu precies wat ze moet doen. Hierdoor heeft ze geleerd de controle te houden en zelf te bepalen wat er gebeurt.

Met heel veel trots lopen we nu door het bos. Als er een hond langskomt vraagt ze regelmatig aan het baasje of ze de hond even mag aaien!

Klaas uit Heesch

 

Heel mijn leven lang was ik bang voor honden, zo graag zou ik kiezen voor een studie in de makelaardij maar mijn angst hield me tegen. Ik nam de beslissing om hulp te zoeken (21 jaar),  via een bekende hoorde ik van Mieke die mensen kon helpen. 6 sessies lang sleepte ze me door al die spannende momenten die daarna voelde als een overwinning. Ik begrijp nu meer van honden en wat voor invloed mijn gedrag heeft op hun gedrag. Ik zal Mieke altijd dankbaar zijn voor deze wijze lessen.

Desie uit Nijmegen

Kids de deur uit en mijn man en ik sprongen ieder weekend op de fiets bij mooi weer. Plots werd ik gegrepen door een hond op mijn fiets... De jaren daarna fietste ik snel weg bij het zien van een hond of ik rende weg, al snel merkte ik dat mijn angst grip kreeg op mijn leven. Ik was constant aan het checken of er honden zouden zijn, ik vermeed het bezoeken van een vriendin met een hond en ontspannen op de fiets was er niet meer bij. Samen met mijn man besloot ik Mieke te benaderen, de oefeningen waren echt praktijk gericht : rondje fietsen waar honden bij waren, samen wandelen in het bos, tijdens de lessen van de hondenschool oefenen met vreemde honden. Veel spannende maar ook fijne momenten waar ik veel heb geleerd. Op dit moment doe ik wat ik zelf wil en ben ik mijn angst de baas geworden. 

Marianne uit Tilburg