Jij bent honden-of kattentrimmer (in opleiding) of konijnenliefhebber en je zou graag erkend konijnentrimmer willen worden. Voor iedereen in Nederland en België is het nu mogelijk om op een eenvoudige manier met een lage investering je diploma te behalen om erkend konijnentrimmer te worden. Het Praktijk Diploma Konijnen Trimmen bestaat uit verschillende modules en jij bepaald zelf welke je af wil nemen. Op dit moment is er een tekort aan deskundige konijnentrimmers, Praktijk Diploma Konijnen Trimmen zet het welzijn van het konijn voorop, in de toekomst zien we graag in NL en Belgie voldoende erkende trimmers zodat eigenaren van konijnen het juiste advies en deskundige verzorging voor hun konijn in de regio kunnen krijgen. 

Mieke Romme van de dierenacademie verzorgt voor het Praktijk Diploma Konijnen Trimmen uitsluitend het praktijkgedeelte van de opleiding, het theoriegedeelte wordt verzorgt door Konijnenadviesbureau Noord-Holland. 

De praktijkmodules in stappen beschreven:

Stap 1: Je kunt direct aan de slag via de Dierenacademie door het volgen van de online  “Konijnentrim Expert programma”. Geen reiskosten, vrijblijvende deelname en starten wanneer jij graag wil. 

Dit programma bestaat uit:

  • 14 video’s waarin je stap voor stap wordt uitgelegd hoe je op een konijnvriendelijke manier een konijn kan helpen met de vachtverzorging
  • onbeperkt toegang tot onze facebookgroep met actieve konijnentrimmmers. Op deze facebookgroep laten we bijvoorbeeld weten waar je tegen de laagste prijs de beste trimmaterialen kunt kopen.
  • deelname bij een demonstratie konijnentrimmen. De eerstvolgende is op zaterdag 1 febr om 14.00 in Schaijk
  • 1/2 dag stage in Schaijk bij de Dierenacademie op donderdagochtend, op afspraak
  • online intervisie-avond, in de maand oktober 2020
  • begeleiding bij het zoeken van een stage-adres in de buurt

 

Kosten voor dit pakket  €479,- incl BTW

Meer informatie over deze module en inschrijven? klik dan hier

Als je de online trainingen volgt ga je het vak leren door in de praktijk zelf konijnen te trimmen. Dit kun je doen bij een konijnenopvang in de buurt of via een oproep op social media. Natuurlijk kunnen wij jou ook helpen een goed stageadres te vinden. Wij hebben verschillende erkende trimmers waar je stage kunt lopen. Zeker wanneer je nooit een konijn hebt getrimd dan is het belangrijk om het eerste konijn samen met een erkend trimmer te trimmen.

 

Laat aan je omgeving weten dat je de opleiding volgt. Er is namelijk een groot tekort aan konijentrimmers en op deze manier kan je alvast een netwerk opbouwen en je kosten z.s.m. terug verdienen. 

 

Stap 2: Schrijf jezelf in bij Konijnenadviesbureau Noord-Holland voor het volgen van de theoriemodule die bij het Praktijk Diploma Konijnen Trimmen hoort. Het is handig om de theoriemodule gelijk te starten met het expertprogramma. Zo kun je de theorie direct in de praktijk brengen.

Je kan kiezen uit thuisstudie of klassikaal studeren. Wil jij jezelf inschrijven voor de theoriemodule klik dan hier. 

 

Stap 3: Tijdens de onlinetrainingen word je gevraagd om video’s van je eigen werk op te nemen en foto’s te maken. Ben je klaar met het online programma dan kun je het video- en/of fotomateriaal bij ons aanleveren van minimaal 3 verschillende konijnen.

Je ontvangt na het inleveren een certificaat van deelname tegen een vergoeding van € 12,50. Dit is geen verplichte module.

 

Wil je graag erkend konijnentrimmer worden? Lees dan verder hieronder. 

 

Stap 4: Je bepaalt zelf wanneer je klaar bent om op praktijkexamen te gaan. Wij zorgen ervoor dat er een konijn beschikbaar is voor het examen. Het konijn is bekent met de salon en komt uit de regio. Dit doen we bewust zodat het konijn zo min als mogelijk stress ervaart.

Er zijn geen vaste data voor de examens. Je maakt voor het praktijkexamen een afspraak met de Dierenacademie. In alle rust laat jij ons zien hoe je een klant en een konijn op een door ons geleerde wijze helpt. Door bij ons in de salon te trimmen leren we elkaar beter kennen en maken we een eerste start op een mooie samenwerking!

 Locatie: Schaijk. Duur: 2 uur Kosten  € 170.- incl BTW 

 

Na het behalen van je praktijk-examen en theorie-examen behaal jij je Praktijk Diploma Konijnen Trimmen en krijg je vernoeming op onze website, facebookpagina's, facebookgroep en we verwijzen klanten naar je door. Je hoeft geen verplichte nascholing te volgen, wel houden we graag contact met je om je komende tijd te begeleiden waar nodig is

Gemiddeld kun je voor een konijn in je trimsalon €50,- per uur vragen voor een behandeling, vaak ligt de opbrengst hoger dan bij het trimmen van een grote hond en het werk is vele malen lichter (en leuker). Je investeert met deze opleiding in de toekomst aangezien het (lang)harig konijn een huisdier is wat ieder jaar in grotere getallen gehouden wordt en er een tekort is aan deskundige konijnentrimmers. 

Bij vragen stuur een bericht via het contactformulier. 

Deze Konijnen Trimmers gingen je voor, klik hier voor hun ervaringen.